Activiteiten voor de individuelen

 • Films over de verschijningen in Beauraing
 • Uitleg over de boodschap
 • Dagelijkse H. Mis
 • Sacrament van de verzoening
 • Barmhartigheidsparcours of ontdekking van het geloof
 • Routes van het Gouden Hart
 • Aanbidding van het Heilig Sacrament
 • Rozenhoedje
 • Gebedsintenties neerschrijven
 • Expositie over de lijkwade van Turijn
 • Ontdekking van verschillende kunstwerken
 • Bezoek van het mariaal museum
 • Aankoop van souvenirs in de winkel Pro Maria
 

Individuele bedevaarders beginnen graag hun bezoek aan het Heiligdom met een film van 18, 40, 47 of 52 minuten over het verhaal van de verschijningen. Vrijwilligers zijn ter plaatse om deze pelgrims te verwelkomen en te antwoorden op eventuele vragen na de film. Sommigen gaan nadien op onderzoek uit in het Heiligdom (de verschijningsplaatsen, de kapel, de basiliek, de cryptes…). Ze stoppen graag even bij de kunstwerken, de reliek van de heilige Johannes-Paulus II, de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing, de muur met de woorden van de boodschap gegeven door de Maagd… en zeker ook voor de meidoorn, daar waar Maria verschenen is van 29 november 1932 tot 3 januari 1933. 

Twee spirituele parcours zijn uitgestippeld en gaan van plaats naar plaats: het  barmhartigheidsparcours en het parcours “ontdekking van het christelijk geloof”. Deze parcours zijn een ideale manier om de verschillende plaatsen op het Heiligdom te ontdekken en heel mooie menselijke en geestelijke ervaringen te beleven.. 

Vaak wensen pelgrims ook de H. Mis bij te wonen. Ze kunnen aansluiten bij een H. Mis van het Heiligdom in het Frans (om 10u30 op weekdagen en om 12u00 en 15u45 op zondag). Heel wat andere gebedsmomenten zijn mogelijk : rozenhoedje, aanbidding van het Heilig Sacrament, plechtig Lof, vespers. De bedevaarders kunnen apart bidden in het Nederlands of aansluiten bij de gebedsmomenten van het Heiligdom in het Frans.De pelgrims kunnen bidden voor hun familie en hun naasten. Dit kan op verschillende manieren : gebedsintenties neerschrijven in het hiervoor bestemde intentieschrift in de genadekapel, een brief aan de heilige Maagd posten in de brievenbus bij de meidoorn, een kaarsje branden, of gewoon in stilte bidden bij de meidoorn. .Een priester van het Heiligdom is elke dag beschikbaar om biecht te horen van 9u30 tot 12u00 en van 14u00 tot 17u00. Sommige priesters verstaan Nederlands. 

Tot in 2018 is er een interessante expositie over de lijkwade van Turijn in de basiliek Onze-Lieve-Vrouw met het Gouden Hart. De bezoeker vindt er uitleg (ook in het Nederlands) over de geschiedenis van deze kostbare doek, de verschillende wetenschappelijke analyses die erop uitgevoerd zijn, de soms bijzondere overeenkomsten die er zijn met wat het Evangelie over de passie vertelt. Een kopie op ware grootte van de lijkwade is er te bezichtigen, alsook de spijkers en een doornenkroon. Het gezicht van de man van de lijkwade is weergegeven in drie dimensies. 

Een bezoek aan het mariaal museum van het Heiligdom is ook de moeite waard. De bezoeker vindt er honderden beelden van Onze-Lieve-Vrouw uit België en de hele wereld. Ook vindt men er kledij van de kinderen die Maria in Beauraing gezien hebben, foto’s uit de tijd van de verschijningen en andere interessante objecten.

De pelgrims zijn vaak ook blij een souvenir mee naar huis te kunnen nemen na een bedevaart naar Beauraing : een postkaart, een boek, een beeld, een CD, een DVD… Dit vinden ze allemaal terug in de souvenirwinkel “Pro Maria” van het Heiligdom van Beauraing.