Home 22 augustus : Feest van het Hart van Maria, feest in de harten

22 augustus : Feest van het Hart van Maria, feest in de harten

22 augustus : Feest van het Hart van Maria, feest in de harten

Op 21 en 22 augustus kwamen in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw weer vele blijde en fervente bedevaarders samen, afkomstig uit heel België, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Het feest begon op zaterdagavond met een meditatie van E.H. Bayet over de barmhartigheid in de Evangeliën om 20u30 in de tuin van de verschijningen. Nadien vertrok iedereen voor de traditionele kaarsjesprocessie in de straten van Beauraing en het Castel sainte Marie, al zingend en biddend. De afsluitende Eucharistie in de Basiliek werd opgedragen door procession 21 aoûtMgr Vancottem.

De volgende morgen, op het feest van Maria Koningin, en in Beauraing ook van het Onbevlekt Hart van Maria, ging Mgr Kockerols, hulpbisschop van Brussel, voor in de plechtige internationale Eucharistieviering van 11u. Om 14u30 gaf zuster Marie-Flore Pessleux, in het kader van het jubileum van de solidariteit, een conferentie over het leven van Marie-Martine Bourtonbourt, stichteres van de zusters van Liefde van Namen. Deze zusters doen op een concrete manier aan ‘werken van barmhartigheid’.

Vespers, rozenhoedje en een sloteucharistie sloten het feest van 22 augustus af. E.H. Bastin heeft ons in zijn homilie aangespoord om “sneller, hoger, sterker” (devies van de O.S.) naar Jezus te gaan door Maria, die in haar Zoon overwinnaar tegen het kwade door de heiligheid, ons coacht tegen de vijand. Zij heeft iets beters dan een gouden medaille, ze heeft een Gouden Hart, en ze is gekroond met goud!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X