Vijf verschillende parcours


Het Heiligdom biedt vijf spirituele parcours aan de pelgrims aan. Men kan deze terugvinden in het Info-punt op het Heiligdom.clocher église paroissiale

Het eerste parcours heeft als doel de pelgrim dieper in te wijden in de boodschap van de verschijningen in Beauraing. Het start aan de meidoorn, de plaats van de verschijningen, gaat in de tuin naar de muur waar de woorden van Maria in gouden letters zijn gebeiteld, en vandaar naar de kapel die Maria op 17 december 1932 gevraagd heeft. De pelgrim wordt vervolgens naar de Rozenkranscrypte geleid, waar de keramische afbeeldingen van de 20 mysteries van de rozenkranskerk uitnodigen om “te bidden, veel te bidden, altijd te bidden”, zoals Maria het gevraagd heeft. De bedevaarder kan nadien terug naar de plaats van de verschijningen gaan… om er in stilte te bidden.

Het tweede parcours laat de pelgrim de verschillende kerken en gebedsplaatsen van het Heiligdom ontdekken : eerst de kapel die door Maria gevraagd werd, dan de esplanade achter de kapel, de Rozenkranscrypte en tenslotte de basiliek Onze-Lieve-Vrouw met het Gouden Hart.

Het derde parcours met als thema ‘verschijningen doet de pelgrim de verschijningen in Beauraing ontdekken, en in het mariaal museum, andere verschijningen van Maria : Banneux, Kibeho et Guadalupe. 

Het vierde parcours nodigt de bedevaarder uit te bidden met de heiligen. Het begint aan de Rozenkranscrypte waar de bedevaarder Jesaja, Johannes de Doper, Zacharias en Elisabeth kunnen terugvinden. Vandaar gaat het naar de tuin van het Maison de l’Accueil, waar hij sint Jozef tegenkomt. Vervolgens wordt de bedevaarder bij de meidoorn opgewacht door Maria. In de crypte saint Jean vindt hij Johannes de evangelist, zuster Faustina en de heilige Johannes-Paulus II. Het parcours eindigt in de kapel waar de heilige pastoor van Ars in de biechtgang waakt.

Het vijfde parcours wil de pelgrim helpen in zijn overwegingen over de zin van het leven. Het parcours vangt aan in de parochiekerk van Beauraing, de plaats waar men gedoopt wordt, om te eindigen in het kerkhof van Beauraing. Tussen beiden ligt de tuin van de verschijningen, in het hart van het leven. Op het kerkhof kan de bedevaarder op zoek gaan naar de graven van de vijf kinderen die de Maagd gezien hebben, alsook andere personages die een rol gespeeld hebben in de gebeurtenissen van Beauraing.

DSC_7649