Activiteiten voor de gezinnen

 • Film van 17 minuten over de verschijningen
 • Bidden aan de meidoorn, een kaarsje aansteken, een brief aan Maria
 • Kruisweg
 • Rozenkransmysteries inkleuren
 • Een kruisteken maken aan het grote wijwatervat
 • Kijken naar de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing
 • Stappen of fietsen op de routes van het gouden hart
 • Spirituele parcours
 • Deelnemen aan de H. Mis
 • Biechten
 • Het mariaal museum bezoeken
 • Tentoonstelling over de verschijningen : 300 documenten
 • Aankopen doen in de souvenirwinkel van het Heiligdom
 


Elk jaar komen vele families op bedevaart naar het Heiligdom van Beauraing. Vaak ontdekken ouders en kinderen het verhaal over de verschijningen van de Maagd met het Gouden Hart door samen te kijken naar een film van 18 minuten. Een vrijwilliger van het Heiligdom kan nadien eventueel spreken over de boodschap van de verschijningen en antwoorden op vragen. 

Zij gaan altijd naar de meidoorn, de plaats van de verschijningen, om er te bidden, er gebedsintenties te posten in de brievenbus van Onze-Lieve-Vrouw… Ze kunnen er ook een kaarsje branden.

Ouders en kinderen kunnen ook gebruik maken van andere mogelijkheden die het Heiligdom van Beauraing biedt : een didactische kruisweg, ontdekking van de rozenkransmysteries die de kinderen ook kunnen inkleuren… Een groot wijwatervat in de vorm van een doopvont aan de ingang van de basiliek nodigt uit om over het doopsel te spreken. Op andere plaatsen kunnen ze even halt houden bij de reliek van de heilige Johannes-Paulus II, de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing, de muur met de woorden die de Maagd in Beauraing uitgesproken heeft…Heel leuk is het om in familie naar Beauraing te stappen. Ze kunnen hiervoor kiezen uit één van de routes van het gouden hart, een netwerk van bedevaartroutes die de bedevaarder doorheen de mooie natuur rond Beauraing naar de plaats voert waar Maria op 23 december 1932 gezegd heeft dat ze in Beauraing is verschenen “opdat men hier op bedevaart kome”. Eén van deze bedevaartroutes stappen in familie is zeker een mooie ervaring. Er zijn ook vijf spirituele parcours in het Heiligdom zelf.


Sommige families wensen deel te nemen aan de Eucharistie. Ze kunnen aansluiten bij een H. Mis van het Heiligdom in het Frans (om 10u30 op weekdagen en om 12u00 en 15u45 op zondag). Heel wat andere gebedsmomenten zijn mogelijk : rozenhoedje, aanbidding van het Heilig Sacrament, plechtig Lof, vespers. De families kunnen apart bidden in het Nederlands of aansluiten bij de gebedsmomenten van het Heiligdom in het Frans. Er zijn ook priesters beschikbaar voor de biecht

Een bezoek aan het mariaal museum van het Heiligdom is ook de moeite waard. De bezoeker vindt er honderden beelden van Onze-Lieve-Vrouw uit België en de hele wereld. Ook vindt men er kledij van de kinderen die Maria in Beauraing gezien hebben, foto’s uit de tijd van de verschijningen en andere interessante objecten. In de basiliek vindt men een tentoonstelling met meer dan 300 met de verschijningen verbonden documenten.

De ouders en kinderen zijn vaak ook blij een souvenir mee naar huis te kunnen nemen na een bedevaart naar Beauraing : een postkaart, een boek, een beeld, een CD, een DVD… Dit vinden ze allemaal terug in de souvenirwinkel “Pro Maria” van het Heiligdom van Beauraing

Om de dag te vervolmaken, kan op zondag ook een bezoek aan de Tiberiadegemeenschap een uitstekend idee zijn. Deze fraterniteit van jonge broeders en zusters hebben voor kinderen een onthaal in petto die ze zich nog lang zullen heugen.

Sommige families blijven meerdere dagen in Beauraing. Meerdere mogelijkheden om te logeren bestaan, voornamelijk in het Maison de l’Accueil en op andere plekken in de streek.

Elk jaar is er op 15 augustus in de namiddag een animatie voor de kinderen (in het Frans). De kinderen brengen hulde aan Maria en krijgen elk individueel de zegen. Ouders en grootouders kunnen ook de zegen krijgen voor hun kinderen en kleinkinderen.