Activiteiten voor de gezinnen

 • Film van 17 minuten over de verschijningen
 • Bidden aan de meidoorn, een kaarsje aansteken, een brief aan Maria
 • Kruisweg
 • Rozenkransmysteries inkleuren
 • Een kruisteken maken aan het grote wijwatervat
 • Kijken naar de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing
 • Stappen of fietsen op de routes van het gouden hart
 • Spirituele parcours
 • Deelnemen aan de H. Mis
 • Biechten
 • Het mariaal museum bezoeken
 • Tentoonstelling over de verschijningen : 300 documenten
 • Aankopen doen in de souvenirwinkel van het Heiligdom
 

Elk jaar komen veel gezinnen naar de Beauraing Sanctuaries. Meestal ontdekken ouders en kinderen de verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw aan het Gouden Hart door een korte film van 18 minuten te bekijken. Een persoon uit de heiligdommen is er om de boodschap van de verschijningen aan hen uit te leggen en hun vragen te beantwoorden.

Ze gaan altijd naar de meidoorn, de plaats van de verschijningen, om daar te bidden, om in Maria’s hart gebedsintenties voor zichzelf en hun geliefden te deponeren… Ze kunnen daar een kaarsje branden, of een brief aan Mary in een brievenbus posten.

Ouders en kinderen kunnen ook gebruik maken van andere mogelijkheden die de Beauraing Sanctuaries bieden: didactische kruisweg, ontdekking van keramiek van de rozenkrans die kinderen kunnen kleuren… Een groot lettertype bij de ingang van de basiliek verklaart wat de doop is. Er zijn veel mogelijkheden in de verschillende plaatsen van de Beauraing Sanctuaries. Ze stoppen graag voor de relikwie van de heilige Johannes Paulus II, de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing, de muur waar geschreven zinnen worden uitgesproken door de Maagd…Er wordt een aanpak voorgesteld die verband houdt met het thema van het jaar. Spirituele reizen zijn mogelijk, in de heiligdommen en op de Gouden Hartwegen, een netwerk van bedevaartwegen die kriskras door de prachtige natuur lopen die de stad Beauraing omringt en die leiden naar de plaats waar Maria op 23 december 1932 zei dat ze in Beauraing verscheen “zodat men hier op bedevaart kan komen”. Een reis naar een van de Golden Heart Routes als familie kan een prachtige ervaring zijn. Maak een spirituele reis in de heiligdommen.


Sommige gezinnen willen ook deelnemen aan een eucharistieviering. Ze kunnen deelnemen aan een mis in de heiligdommen (doordeweeks om 10.30 uur en op zondag om 12.00 uur en 15.45 uur). Er worden hen ook vele andere gebedsmomenten aangeboden: rozenkrans, aanbidding van het Heilig Sacrament, redding, uur van barmhartigheid, vespers. Ouders en kinderen kunnen ze ervaren met de gelovigen van de heiligdommen, die op verschillende momenten van de dag bidden. Priesters zijn ook beschikbaar voor biechtstoelen.

Talrijke documenten en voorwerpen zijn ook te vinden in het Marian Museum of the Shrines, waar honderden beelden van de Maagd Maria worden verzameld, evenals kleding die toebehoorde aan de kinderen die Maria in Beauraing zagen, foto’s uit de tijd van de verschijningen en andere zeer interessante stukken. In de basiliek kan de bezoeker via een tentoonstelling meer dan 300 documenten (foto’s en andere) in verband met de Beauraing-verschijningen ontdekken.

Ouders en kinderen brengen meestal graag een souvenir mee van hun bedevaart naar Beauraing: een ansichtkaart, een boek, een standbeeld, een CD, een DVD… Dit alles vinden ze in de souvenirwinkel “Pro Maria” van de Beauraing Shrines.

Om de dag af te ronden is een bezoek aan de kloosterbroederschap van Tiberias op zondag wellicht een uitstekend idee. Deze nieuwe broederschap van jonge monniken en nonnen biedt kinderen en jongeren een geestelijk welkom dat zij zich vaak nog lang herinneren.

Sommige families verblijven enkele dagen in Beauraing. Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten, vooral bij de zusters van het Welkom en op andere plaatsen in de regio.

Elk jaar op 15 augustus, ’s middags, wordt er een groot feest georganiseerd voor de kinderen, die een catechese krijgen, een eerbetoon aan Maria brengen en ieder voor zich gezegend worden. De ongeboren kinderen zijn ook gezegend. Ouders en grootouders kunnen de zegen ontvangen voor de kinderen, hun kleinkinderen.