Activiteiten voor de jongeren

  • Films over de verschijningen in Beauraing
  • Bedevaartroutes te voet/fiets naar Beauraing
  • Uitleg over de boodschap van de verschijningen
  • (geleid) bezoek aan het Heiligdom
  • Spirituele parcours
  • Kunstwerken ontdekken
  • Viering (H. Mis, sacrament van de verzoening)
  • Gesprek met een priester, een zuster
  • Uw eigen activiteiten...
 

In het Heiligdom van Beauraing kunnen de jongeren op een vredige manier op zoek gaan naar zichzelf, de anderen en God. Ze komen met hun school, hun jeugdbeweging, hun parochie… of individueel. 

Een interessante manier om naar de plaats te komen waar Maria gezegd heeft “dat men hier op bedevaart kome” is te voet of met de fiets via één van de routes van het gouden hart, bedevaartroutes naar Beauraing. Op deze wegen kunnen ze in hun eigen lichaam de ervaring van de pelgrim meemaken. Over landelijke wegen kunnen ze de schoonheid van de schepping aanschouwen. Ze kunnen met hun medepelgrims praten over wat essentieel is in het leven. Bij aankomst aan het Heiligdom worden ze opgewacht door de heilige Maagd, aan wie ze hun gebedsintenties kunnen toevertrouwen. Ze ontvangen het diploma van bedevaarder van Beauraing en schrijven hun naam in het register van de bedevaarders van Beauraing.

In het Heiligdom ontdekken de jongeren vaak de verschijningen door één van de films hierover te bekijken, door te luisteren naar de uitleg door één van de mensen van het Heiligdom, en door de verschillende plaatsen te bezoeken. Het Heiligdom is rijk aan kunstwerken die over God spreken : het groot wijwatervat in de vorm van een doopvont, dat verwijst naar het doopsel, keramische afbeeldingen over de 20 mysteries van de rozenkrans, de kruisweg, een kapel waarvan de stenen het verhaal van de verschijningen vertellen… Ze kunnen dit alles ook ontdekken dankzij vijf spirituele parcours

Vieringen aangepast aan hun leeftijd zijn mogelijk : H. Mis, sacrament van de biecht. Sommigen praten graag met een priester, een zuster. In Beauraing vinden ze een luisterend oor, en als ze het wensen, kan er met hen gebeden worden. In groep of individueel kan men er een retraite doen waar deze en andere activiteiten en ontmoetingen mogelijk zijn. Meerdere mogelijkheden om te logeren bestaan, voornamelijk in het Maison de l’Accueil en op andere plekken in de streek 

Als ze de tijd hebben, kunnen ze ook langsgaan bij de Tiberiadegemeenschap. De vrouwelijke tak bevindt zich op  8 km van Beauraing, de mannelijke tak op 12 km. Deze jonge fraterniteit van broeders en zusters bieden aan kinderen en jongeren een spiritueel onthaal dat ze niet snel zullen vergeten. Vlakbij Beauraing is er ook de gemeenschap van Quartier-Gallet, een initiatief van Jezuïeten, die jongeren ontvangen in een prachtige omgeving, midden in de natuur, en gelegenheid bieden tot gebed en manueel werk.

De pastorale ploeg van het Heiligdom staat open voor wat groepen aan activiteiten voorstellen. Maar ook jongeren alleen zijn welkom.