Groepen volwassenen beginnen graag hun bezoek aan het Heiligdom met een film van 18, 40, 47 of 52 minuten over het verhaal van de verschijningen. Vrijwilligers zijn ter plaatse om deze groepen te verwelkomen en te antwoorden op eventuele vragen na de film. Sommigen stellen ook een geleid bezoek op prijs (de verschijningsplaatsen, de kapel, de basiliek, de cryptes…). Ze stoppen graag even bij de kunstwerken, de reliek van de heilige Johannes-Paulus II, de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing, de muur met de woorden van de boodschap gegeven door de Maagd… en zeker ook voor de meidoorn, daar waar Maria verschenen is van 29 november 1932 tot 3 januari 1933.
Als ze de boodschap wat willen verdiepen, kan hen een conferentie worden aangeboden over het jaarthema of een ander thema.
Het is mogelijk vijf spirituele parcours te lopen. Het is een ideale manier om de verschillende plaatsen op het Heiligdom te ontdekken en heel mooie menselijke en geestelijke ervaringen te beleven. Groepen volwassenen maken hier dikwijls gebruik van. Buiten het Heiligdom werden er bedevaartroutes, de zogenaamde routes van het gouden hart, uitgewerkt om de pelgrims te helpen de genade te beleven op weg te gaan te voet of per fiets naar de plaats waar de Maagd Maria gezegd heeft “dat men hier op bedevaart kome”.
Vaak wensen volwassenen ook de H. Mis bij te wonen. Ze kunnen aansluiten bij een H. Mis van het Heiligdom in het Frans (om 10u30 op weekdagen en om 12u00 en 15u45 op zondag) of een H. Mis organiseren voor de groep, met hun eigen priester, of eventueel een priester van het Heiligdom. Een priester van het Heiligdom kan ook de homilie verzorgen.
Heel wat andere gebedsmomenten zijn mogelijk : rozenhoedje, aanbidding van het Heilig Sacrament, plechtig Lof, vespers. De groepen kunnen apart bidden in het Nederlands of aansluiten bij de gebedsmomenten van het Heiligdom in het Frans.
De volwassenen kunnen bidden voor hun familie en hun naasten. Dit kan op verschillende manieren : gebedsintenties neerschrijven in het hiervoor bestemde intentieschrift in de genadekapel, een brief aan de heilige Maagd posten in de brievenbus bij de meidoorn, een kaarsje branden, en gewoon in stilte bidden bij de meidoorn.
Een priester van het Heiligdom is elke dag beschikbaar om biecht te horen van 9u30 tot 12u00 en van 14u00 tot 17u00. Sommige priesters verstaan Nederlands. Indien nodig, kunnen meerdere priesters tegelijk biecht helpen horen voor grotere groepen bedevaarders. Dit is wel vooraf aan te vragen.
Een bezoek aan het mariaal museum van het Heiligdom is ook de moeite waard. De bezoeker vindt er honderden beelden van Onze-Lieve-Vrouw uit België en de hele wereld. Ook vindt men er kledij van de kinderen die Maria in Beauraing gezien hebben, foto’s uit de tijd van de verschijningen en andere interessante objecten. In de basiliek vindt men een mooie tentoonstelling met meer dan 300 met de verschijningen gebonden documenten.
De volwassenen zijn vaak ook blij een souvenir mee naar huis te kunnen nemen na een bedevaart naar Beauraing : een postkaart, een boek, een beeld, een CD, een DVD… Dit vinden ze allemaal terug in de souvenirwinkel “Pro Maria” van het Heiligdom van Beauraing.